JoomBall - Cookies

Μοσχαρίσια παϊδάκια με πουρέ πατάτας

        

     Υλικά

     1.5 κιλό μοσχαρίσιο σιδηρόδρομμο

     πουρές πατάτας

 

      Για τη μαρινάδα

      3 σκ. σκόρδο

      3 ½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη

      4 κ.σ. σόγια σως

      2 ½ κ.σ σησαμέλαιο

      1 ½ κ.σ. σπορέλαιο

      3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

       Εκτέλεση

Αυτό το σημείο από το μοσχάρι είναι πολύ τρυφερό και θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει. Η μαρινάδα δίνει ένα καραμελένιο χρώμα και μαλακώνει το κρέας.

  • Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε όλο το λευκό μέρος που είναι η πέτσα.
  • Κόβουμε κάθετα χωρίζοντας το κάθε κόκκαλο ξεσωριστά και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και χτυπάμε. Τα ανακατεύουμε με το κρέας καλά και αφήνουμε για όλη τη νύχτα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη ή το λιγότερο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το κρέας μας μαζί με τη μαρινάδα.Η μεριά με το κόκκαλο πρέπει να είναι προς τα πάνω. Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες. Μετά τις 3 ώρες, ξεσπεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ακόμα 30 λεπτά για να πάρει ωραίο χρώμα το μοσχάρι μας.
  • Μόλις το κρέας είναι έτοιμο σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

 

     πηγή: http://akispetretzikis.com