JoomBall - Cookies

Σπετσοφάι το θεϊκό

Υλικά

3 λουκάνικα με πράσο μεγάλα

4 πιπεριές φλωρίνης

4 πιπεριές κέρατο

2 φρέσκες καυτερές πιπεριές πράσινες ή τρείς μικρές κόκκινες αποξηραμένες

1 σκελίδα σκόρδο

3 κόκους μπαχάρι

1 κουτί ντοματάκια

2 γεμάτες κουταλιές πελτέ

1/2 με 1 ποτήρι ζεστό νερό

αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες πάχους τριών περίπου εκατοστών. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε τρία μέρη την κάθε μία αφού πρώτα κόψουμε τα κοτσάνια τους (για τις φρέσκες). Τηγανίζουμε τα λουκάνικα χωρίς καθόλου λάδι αφού έχουν αρκετό λίπος, μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Στο λίπος που έβγαλαν τα λουκάνικα τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. μόλις μαραθούν. στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο σε ροδέλες μέχρι να χρυσαφίσει και μετά τα λουκάνικα. Κατόπιν ρίχνουμε τα ντοματάκια, το μπαχάρι τον πελτέ και το νερό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσταρόλας μέχρι να πήξει καλά η σλτσα περίπου μισή ώρα.

 

Υ.Γ. Το μυστικό στο σπετσοφάι είναι να μην προσθέσουμε λάδι αφού τα λουκάνικα περιέχουν πολύ λίπος. Εάν βάλουμε λάδι στο τέλος θα επιπλέει στην επιφάνεια του φαγητού ):, κάτι το οποίο δεν θα αρέσει σίγουρα ούτε σ' εσάς ούτε στους καλεσμένους σας. Καλή όρεξη!!!

πηγή: http://blogs.gastronomos.gr